Echipa Ecce Homo

‘Omul sfințește locul’

Echipa Ecce Homo

Ecce Homo își dorește să devină un loc în care oamenii vor fi inspirați să se dezvolte și să devină ei înșiși agenți ai schimbării în societate.

Suntem mulțumitori lui Dumnezeu pentru oamenii dedicați care formează echipa Ecce Homo. 

Din dorința de-a oferi servicii sociale de calitate superioară, punem accent deosebit pe consolidarea echipei, organizând programe de tip team building pentru dezvoltarea spiritului de echipă, dar și reafirmarea valorilor comune și a scopului nostru. Obiectul principal de activitate al Organizației este oferirea de servicii de asistență socială comunităților, familiilor, vârstnicilor, copiilor, aflați în nevoie. Experiența de peste 28 de ani în domeniul asistenței sociale face ca Organizația să poată oferi expertiză în furnizarea de servicii. De aceea, suntem continuu preocupați de creșterea calității muncii noastre prin formare și perfecționare profesională. Credința creștină este cea care ne motivează în acțiunile pe care le facem.

 

Prin acțiunile sale, Organizația va continua să ofere asistență socială, materială și spirituală persoanelor, familiilor și comunităților aflate în incapacitatea de a soluționa situații de criză. Căutăm resurse și oferim sprijin, respectând demnitatea celor asistați.

Ne dorim să fim în continuare mâna întinsă a lui Dumnezeu pentru cei în nevoie!

Scrisoare de la conducere

„Domnul nu întârzie în împlinirea făgăduințelor Lui… deci fiindcă toate aceste lucruri au să se strice, ce fel de oameni ar trebui să fiți voi… așteptând și grăbind venirea zilei Domnului […] și creșteți în harul și cunoștința Domnului și Mântuitorului nostru Isus Hristos.” (2 Petru 3:9-18)

Într-o ultimă pildă a Mântuitorului acesta șochează auditoriul prin descrierea unei realități – valabilă și azi, prin categoriile de oameni și statutul sau calitatea lor care devin măsuri de evaluare a judecății finale. Sunt prezentate în Evanghelia după Matei 25: 31-46, aici „Ecce Homo” vorbește despre 4 categorii de oameni: primele trei – cei victimizați prin sărăcie, suferință și nedreptate, și a 4-a – noi! Ceilalți! Noi – cântăriți de Dumnezeu prin raportarea la cele 3 categorii. Poate în frica de acel moment al Judecății, mai dăm și noi un zâmbet, o bucată de pâine, o haină mai veche sau un ban – lucruri utile și binevenite, desigur! Intrăm curând în al 30-lea an de activitate și am văzut și știm că ce am făcut în acești ani vine din acest puțin, care binecuvântat de Dumnezeu devine mult. Mântuitorul – în pilda Lui – merge mult mai departe, la rădăcină, adică motivația lucrurilor – când celor cântăriți ni se va aminti că El s-a identificat cu cei 3 din situațiile de mai sus. Merită să ne întrebăm și să-L întrebăm pe Domnul cum ne vede anul 2018 – nu doar prin cifre și cantități, ci prin atitudini, eforturi, inimă și minte, dragoste și dreptate.
V-ați luptat din greu – știu puțin pentru că nu mai sunt zilnic cu voi (decât în rugăciuni), găsim greu angajați și și mai greu voluntari, atragem greu resurse și foarte greu bani. Am fost impresionat și în acest an de eforturile mari și de creativitatea unora din parteneri (organizații, instituții, persoane). Cifrele spun mult, dar puțin din întregul eforturilor și vă mulțumim pentru acest întreg! Ne îndreptăm gândurile și inimile cu recunoștință spre Dumnezeu, care ne-a îndatorat și în anul acesta, de aceea îndrăznim să venim cu planuri și cereri pentru următorii ani. Nu uitați de deviza noastră „Din El, prin El și pentru El!”. Dumnezeu să vă binecuvânteze pe fiecare în toate încercările, frământările și dorințele bune și în 2019. 

Liviu Balas

Liviu Bălaș – Președintele Organizației Creștine „Ecce Homo”

Organizația Creștină „Ecce Homo” 

str. Henri Barbusse nr. 43

Cluj-Napoca, jud Cluj 400616

Tel. 0264 437 179 Mobil 0757 921 971

Email: office@ecce-homo.ro