fbpx

Donează

Începuturi și motivație

Începând cu anul 2001 și până în prezent, în colaborare cu Organizații partenere din Anglia sau Irlanda, am încercat ca în fiecare an să oferim posibilitatea unei tabere gratuite copiilor proveniți din medii defavorizate (familii sărace, centre pentru copii ai străzii, etc.). Astfel, pe parcursul celor 17 ani, mii de copii cu vârste între 7 și 16 ani au beneficiat de astfel de tabere (pentru majoritatea fiind prima tabără din viața lor). Impactul acestor tabere ne-a determinat să continuăm, implicând copii din Cluj-Napoca și sate învecinate, București, Târgu-Jiu, Alba-Iulia, Botoșani, Șimleu, Turda și Zalău. Pe parcursul celor 8-10 zile petrecute în locații pitorești (Brădățel – Munții Retezat, Valea Drăganului – Poeni jud. Cluj), s-a urmărit oferirea unui timp special cu activități diverse – înviorarea de dimineață, mese copioase și gustări sănătoase, întreceri sportive pe echipe, jocuri, crafturi, lecții interactive și educative (bune maniere, igienă personală, etc.), drumeții, scaldă în râu, foc de tabără, dar cel mai important – copiilor le-a fost vestită Evanghelia pe înțelesul lor. Lucrarea cu acești copii s-a continuat și la întoarcerea din tabere, organizându-se întâlniri de grup lunare sau săptămânale, în diferite orașe ale țării. Ne bucurăm de posibilitatea de-a investi în copii – adulții de mâine, viitori contributori la societatea noastră, și credem în importanța și valoarea acestei lucrări. Ne dorim să continuăm și chiar să extindem proiectul și ne rugăm să putem fi de impact în viețile cât mai multor copii, ca mai apoi aceștia să ducă mai departe valorile insuflate în familiile din care provin.  

În tabere vin copii care...
  • sunt de multe ori privați de hrana zilnică
  • sunt neglijați
  • din cauza sărăciei nu au parte de o educație corespunzătoare
  • pentru care o tabără de vară este doar un vis
Aici se pot bucura de...
  • 3 mese copioase pe zi și 2 gustări
  • atenție, dragoste și grijă din partea liderilor și a voluntarilor
  • sprijin în însușirea noțiunilor elementare de bune maniere, igienă, etc.
  • împlinirea visului de-a se bucura de o vacanță de neuitat!

Ultimele tabere în cifre…

porții de supă

Servite de copii pe parcursul celor 2 tabere din 2018

De copii

Au participat în ultimii 5 ani la o tabără de vară

de voluntari

Din țară și din afara țării implicați în ultimii 5 ani

zâmbete

Și lacrimi de bucurie din partea părinților mulțumitori

Cântece

Învățate și cântate din toți rărunchii, care au făcut să răsune Valea Drăganului

La cei 9 ani ai săi, Nicușor a intrat pentru prima dată într-un duș. I-a plăcut atât de mult încât zilnic, la finalul programului, cu prosopul pe umăr și fluierând voios, Nicușor se bucura de apa caldă. A fost un șoc pentru noi să realizăm că, în anul 2018, foarte mulți copii încă nu beneficiază de un grup sanitar și nici nu știu folosi dușul. Nu pot să nu mă întreb astăzi dacă Nicușor a mai făcut vreun duș de atunci.

- Lider tabără 2018 -

Cu 300 de lei poți ajuta un copil să meargă în tabără, asigurându-i transportul, cazarea și masa. Orice sumă este binevenită și ne ajută să oferim copiilor o vacanță de neuitat!