fbpx

Donează

Trăind într-o lume a informației, copilul din zilele noastre este mult mai elevat, beneficiind de o varietate de căi prin care informația ajunge să fie receptată și asimilată ușor. Aceasta face ca el să acumuleze de timpuriu o informație bogată, să înceapă să gândească mai devreme, să adopte comportamente sociale după modele oferite.

Influența comunității în ansamblu și mai ales a prietenilor asupra copilului este una foarte mare. Un proverb indian spune că „este nevoie de un sat să crești un copil”. Este nevoie de modele, pentru ca un copil să se dezvolte armonios.

Programul de voluntariat „Prieteni fantastici” are ca scop legarea unui copil din centrul nostru de zi dar și din cele două centre de tip rezidențial de un voluntar. Fiecare dintre copiii noștri trec prin situații dificile, fie din cauza abandonului, fie din cauza condițiilor de acasă sau a faptului ca nu își fac ușor prieteni. Pentru fiecare dintre ei cineva poate deveni prietenul/fratele mai mare/elementul de echilibru de care au nevoie in dezvoltarea lor.

Cei doi fantastici se întâlnesc săptămânal, pentru 2 ore și se bucură împreună de lucrurile care îi încântă cel mai mult: plimbări în parc, escaladă, înot, film sau pur și simplu se bucură să povestească împreună savurând o prăjitură și un suc. Activitățile și ziua în care se întâlnesc sunt stabilite de comun acord.

S-a dovedit științific eficiența proiectelor de mentorat în prevenirea comportamentelor cu risc pentru sănătate la copii. Mai mult de atât sunt voluntari care au menținut legătura cu copiii de-a lungul anilor și au fost martorii unor schimbări majore!

Organizația Creștină „Ecce Homo”

str. Henri Barbusse nr. 43

Cluj-Napoca, jud Cluj 400616

 

Telefon: 0264 437 179

Mobil: 0757 921 971

Email: office@ecce-homo.ro