fbpx

Donează

Implică-te

Scopul proiectului

este de a oferi asistență socială, economică și spirituală persoanelor vârstnice aflate în situații de criză – sărăcie, boală, izolare socială – în vederea depășirii situației de dificultate și creșterii calității vieții.

Privită în ansamblul său, persoana vârstnică este o persoană de cele mai multe ori multiplu dezavantajată, prin scăderea resurselor fizice, care duc la izolare și marginalizare, prin scăderea resurselor financiare sau prin confruntarea cu diverse neputințe. Mulți dintre vârstnici trăiesc sub pragul de sărăcie, mulți renunță la confort (căldură, apă energie) din cauza veniturilor mici, mulți „întăresc” rândurile instituțiilor de ocrotire socială și a cantinelor sociale.

Ce facem?

Proiectul „Bunicii – semenii noștri” se desfășoară în Cluj-Napoca încă din 2008. În prezent sunt asistați la domiciliu 53 de vârstnici. Situația financiară precară îi determină pe majoritatea dintre ei să renunțe la tratamentul medicamentos și la o alimentație corespunzătoare, de aceea ne-am asigurat că 46 de vârstnici au avut asigurate tratamentele medicamentoase.  Asigurarea condițiilor minime de locuit, respectiv încălzirea și evitarea debranșării au fost una din prioritățile anului 2018. De aceea, 17 persoane au primit lemne pe perioada iernii, iar pentru 30 de vârstnici am achitat parțial cheltuielile de întreținere.  În special pentru perioada iernii, am oferit pachete de alimente, unele dintre ele fiind oferite împreună cu copiii de la Centrul de Zi.

%

Dintre vârstnici se simt singuri

%

Din populația țării are peste 65 de ani

Centrul de Zi

De la începutul anului 2018 am inițiat un centru de zi în cadrul căruia desfășurăm activități cu scopul de a reduce starea de izolare și în același timp de a crește sentimentul de apartenență și valoare personală a participanților. O mare binecuvântare o constituie și ședințele de psihoterapie la care participă o parte din vârstnice, unde colega noastră Ramona (psihoterapeut) le ajută să depășească anumite traume și blocaje. 

Îngrijire la domiciliu

Începând cu luna octombrie a anului 2020, am implementat un nou serviciu, contracost, de îngrijire a vârstnicilor la domiciliu.
Prin acest serviciu dorim să oferim:

  • ajutor pentru prepararea hranei
  • cumpărături
  • activități de menaj
  • facilizarea deplasării în exterior
  • companie & supraveghere
  • activități de administrare
  • plată facturi
  • rețete medicale

În acest mod persoanele în vârstă se pot bucura de mai multă atenție, sprijin, încurajare și se pot bucura de un ajutor în activitățile de fiecare zi.
Dacă doriți să beneficiați de acest serviciu, așteptăm să ne contactați pentru a putea face ulterior o evaluare a cazului.

Vizionați un film despre cum îi afectează singurătatea pe vârstnici

Prin contribuția ta poți însenina bătrânețile acestor oameni. Te poți implica sprijinind financiar pentru achiziționarea lunară a fructelor și legumelor, a produselor de igienă (tot la 2 luni), pentru cumpărarea de alimente, lunar sau poți susține funcționarea centrului de zi. Orice sprijin este binevenit și ne ajută să mergem mai departe!

Sau alege să sponsorizezi lunar un bunic în nevoie, astfel asigurându-i suportul financiar necesar pentru nevoile lunare. Completează formularul alegând suma și perioada pentru care dorești să susții bunicul.