fbpx

donează

implică-te!

Începuturi

Asistenta Sociala la Familii aflate în Criză este unul dintre proiectele demarate în 1991 și care a răspuns în toți acești ani nevoilor existente în mod constant în cadrul familiei din România. Până în prezent, proiectul a oferit asistență materială, socială și sprituală unui număr de peste 5000 de familii aflate în situații de criză, în 16 localități din țară. 

Asistenții sociali urmăresc, în colaborare cu familiile, găsirea de soluții pentru:

  • Ieșirea din situația de criză
  • Consolidarea relațiilor de familie
  • Școlarizarea copiilor
  • Obținerea drepturilor legale
  • Încurajare în asumarea propriilor responsabilități
  • Promovarea și confruntarea modului de viață cu valorile și principiile creștine

În prezent, proiectul se desfășoară în localitățile Cluj-Napoca, Șimleul Silvaniei, Târgu Jiu și Zalău, iar serviciile de asistență socială oferite celor peste 300 de familii asistate, au efecte pe plan social, economic și spiritual.

2020 în cifre…

Familii

Au accesat drepturile și prestațiile sociale cuvenite

persoane

Și-au găsit un loc de muncă stabil

copii

Integrați în sistemul educațional

cupluri

Și-au legalizat relația

persoane

Urmează cursuri de alfabetizare

ore

De consiliere socială și informațională

persoane

Sprijinite la plata utilităților

electrocasnice

Achiziționate

locuințe

Recondiționate

pachete

de alimente oferite familiilor

Ne confruntăm mereu cu situații dificile care necesită intervenție imediată

Așa arăta frigiderul unei familii cu 9 copii, în Vinerea Mare în 2019! Tatăl fusese internat de urgență în dimineața zilei, iar familia a rămas fără hrană. Când am ajuns cu mâncarea gătită, mama și copilașii se rugau pentru o minune, ca Dumnezeu să le dea hrana.

Nicolae – 10 ani, și-a adus familia în pragul disperării trecând printr-o serie de probleme medicale – diagnosticat cu o tumoare pe rinichi, suferind mai multe operații, chimioterapii și apoi o comă profundă. Singura soluție ca părinții să îl poată aduce acasă era achiziționarea unui aparat special care să îi aspire secrețiile de pe esofag, ca el să poată respira. Prin intervenția promptă a asistentului social și sprijinul partenerilor noștri, Nicolae a putut beneficia de aparatul necesar în cel mai scurt timp.

Familia S. locuia în condiții nu doar improprii, ci care le puneau în pericol viața. Atunci când a ajuns la cunoștința noastră situația lor, ne aflam în pragul iernii, astfel că o reacție imediată era imperios necesară. Cu ajutorul unor meșteri pricepuți și a partenerilor noștri, am reușit construcția unei camere, pe același teren, iar familia a putut să se mute în noua locuință încălzită, înainte de Crăciun.

Donează acum și poți ajuta o familie să evite debranșarea de la utilități sau să își întrețină copiii în școală. De asemenea, poți contribui la acoperirea cheltuielilor medicale și ajuta o familie să iasă din situația de criză. Orice donație este binevenită!

Sau alege să sponsorizezi lunar o familie aflată în situații de criză, astfel asigurându-i suportul financiar necesar pentru nevoile lunare. Completează formularul alegând suma și perioada pentru care dorești să susții familia.