fbpx

Scurt istoric

Activitatea noastră a început în 29 decembrie 1989 din dorinţa de a veni în întâmpinarea situţiei haotice create de recepţia şi distribuirea de ajutoare umanitare din ţările de Vest. Am încercat să creăm o echipă de voluntari de 20-30 de persoane care să recepţioneze şi să distribuie bunurile spre nevoi concrete.

În 1 ianuarie 1990 am început să sprijinim medical spitalele care asistau răniţi de la Revoluţie. În primăvara lui ’90, problema orfelinatelor din România a şocat Vestul, care a răspuns în multe feluri dorinţei de a schimba viitorul sutelor de mii de copii orfani sau abandonaţi. În colaborare cu Ministerul Sănătăţii, am putut să răspundem situaţiei de criză asigurând hrană, îmbrăcăminte şi schimbarea condiţiilor de trai din orfelinatele din întreaga ţară (din Siret în Giurgiu, din Năvodari în Aiud).

În 15 martie 1991 a avut loc legalizarea Organizaţiei ca Persoană Juridică de drept privat. În 1991 s-a născut proiectul Asistenţa Socială a Familiilor Sărace și Organizaţia a continuat să îți extindă activitatea, lărgindu-şi spectrul, de la copiii din orfelinate la case familiale de copii, de la familii sărace la comunităţi marginalizate, de la copiii străzii la o casă maternală ca o alternativă la avort, căutând mereu să răspundă nevoilor unei societăți aflată în continuă schimbare.

Uitându-ne în urmă la toți acești ani, nu putem fi decât recunoscători și smeriți de harul cu care Dumnezeu ne-a binecuvântat, făcându-ne părtași acestei istorii.

Raport anual de activitate a Organizației Creștine Ecce Homo, anul 2021

Raport anual de activitate a Organizației Creștine Ecce Homo, anul 2019

Raport anual de activitate a Organizației Creștine Ecce Homo, anul 2020

Raport anual de activitate a Organizației Creștine Ecce Homo, anul 2019