Donează
Implică-te
Scopul proiectului
este de a oferi asistență socială, economică și spirituală persoanelor vârstnice aflate în situații de criză – sărăcie, boală, izolare socială – în vederea depășirii situației de dificultate și creșterii calității vieții.
Privită în ansamblul său, persoana vârstnică este o persoană de cele mai multe ori multiplu dezavantajată, prin scăderea resurselor fizice, care duc la izolare și marginalizare, prin scăderea resurselor financiare sau prin confruntarea cu diverse neputințe. Mulți dintre vârstnici trăiesc sub pragul de sărăcie, mulți renunță la confort (căldură, apă energie) din cauza veniturilor mici, mulți „întăresc” rândurile instituțiilor de ocrotire socială și a cantinelor sociale.
Ce facem?
Proiectul „Bunicii – semenii noștri” a luat naștere în 2008, ca răspuns la o realitate tulburătoare observată în cadrul unei campanii de distribuire de alimente.
Constatam atunci că un număr semnificativ de vârstnici din Cluj-Napoca se confruntau lunar cu decizii dramatice: fie să-și achiziționeze medicamentele necesare, fie să-și plătească utilitățile pentru a evita evacuarea, fie să-și asigure hrana de bază. Din păcate, toate aceste nevoi vitale nu puteau fi acoperite simultan.
Pentru a răspunde acestei situații critice, am inițiat proiectul de asistență pentru vârstnici, adaptându-l constant la nevoile în schimbare ale beneficiarilor.
În 2024, problema singurătății și izolării sociale s-a conturat ca o provocare majoră pentru seniori, la care s-au adăugat dificultățile financiare persistente. Proiectul continuă să fie un sprijin esențial pentru combaterea acestor vulnerabilități și pentru creșterea calității vieții vârstnicilor.
%
Dintre vârstnici se simt singuri
%
Din populația țării are peste 65 de ani
Centrul de Zi
De la începutul anului 2018 am inițiat un centru de zi în cadrul căruia desfășurăm în fiecare miercuri activități cu scopul de a reduce starea de izolare și în același timp de a crește sentimentul de apartenență și valoare personală a participanților. O mare binecuvântare o constituie și ședințele de psihoterapie la care participă o parte din vârstnice, unde colega noastră Ramona (psihoterapeut) le ajută să depășească anumite traume și blocaje.
Îngrijire la domiciliu
Începând cu luna octombrie a anului 2020, am implementat un nou serviciu, contracost, de îngrijire a vârstnicilor la domiciliu.
Prin acest serviciu dorim să oferim:
- ajutor pentru prepararea hranei
- cumpărături
- activități de menaj
- facilizarea deplasării în exterior
- companie & supraveghere
- activități de administrare
- plată facturi
- rețete medicale
În acest mod persoanele în vârstă se pot bucura de mai multă atenție, sprijin, încurajare și se pot bucura de un ajutor în activitățile de fiecare zi.
Dacă doriți să beneficiați de acest serviciu, așteptăm să ne contactați pentru a putea face ulterior o evaluare a cazului.
Vizionați un film despre cum îi afectează singurătatea pe vârstnici
Prin contribuția ta poți însenina bătrânețile acestor oameni. Te poți implica sprijinind financiar pentru achiziționarea lunară a fructelor și legumelor, a produselor de igienă (tot la 2 luni), pentru cumpărarea de alimente, lunar sau poți susține funcționarea centrului de zi. Orice sprijin este binevenit și ne ajută să mergem mai departe!
Sau alege să sponsorizezi lunar un bunic în nevoie, astfel asigurându-i suportul financiar necesar pentru nevoile lunare. Completează formularul alegând suma și perioada pentru care dorești să susții bunicul.








