fbpx
Select Page

Casa „a-mic”  

Un loc pe care îl numim „acasă”

donează

implică-te

Începuturi

După revoluția din 1989, una din crizele majore din societatea românească o reprezentau sutele de mii de copii din orfelinatele de stat – o povoară nedorită pentru societatea din acea vreme – care erau ținuți în condiții dezastroase, inumane. Am încercat să ajutăm la îmbunătățirea condițiilor de viaţă, dar în sistemul folosit atunci, nu puteau fi rezolvate problemele fundamentale ale copiilor: emoţionale, sociale şi spirituale. Încercând să răspundem acestor probleme, am pornit proiectul de Case Familiale, deschizând în 1993 prima Casa Familială – “God’s Mountain”. Acesteia i-a urmat în 1994 „Casa Lucaci”, în 2001 Casa „a-mic” şi în 2002 Casa “Gina”. 

Copiii care locuiesc în permanență la noi sunt sprijiniți în drumul spre găsirea propriei identități. Suntem convinși de dreptul fiecărui copil de-a crește în propria familie și că un program rezidențial nu poate acoperi în totalitate nevoile lor, însă pentru mulți dintre ei este singura șansă de a se dezvolta armonios, de a fi integrați social și profesional și de a deveni oameni, care la rândul lor să îi ajute pe alții să depășească situațiile dificile ale vieții.

Prin contribuția ta, casa „a-mic” își poate continua funcționarea, iar copiii să aibă cele necesare creșterii și dezvoltării lor armonioase. Orice sumă este binevenită!

Casa Familială „a-mic”

str. Rarău nr. 24

Cluj-Napoca, jud. Cluj

tel. 0264 420 529